Notícies

Formació del personal en tècniques d’actuació en situacions d’emergència

Primers Auxilis 1

Un equip d’Excavacions Vilà Vila s’ha format en tècniques d’actuació en casos d’emergència, amb l’objectiu de conèixer els protocols d’actuació en aquestes situacions i minimitzar-ne els possibles danys derivats.

La formació, a la que també han assistit treballadors de DesCat i Vilà Vila Serveis ambientals, ha estat impartida a la seu central del Grup Vilà Vila, a Sant Joan de Vilatorrada, i s’ha dividit en dues jornades de 5 hores cadascuna, amb continguts teòrics i pràctics.

En la primera jornada formativa s’ha impartit el Curs en tècniques d’extinció d’incendis sense equips respiratoris, a càrrec dels Bombers de Barcelona, i en la segona el Curs de primers auxilis bàsics a càrrec de Creu Roja.

Ambdues jornades han comptat amb una primera part teòrica per proporcionar a tothom unes nocions bàsiques sobre la matèria, i una segona part en la que els assistents han pogut posar en pràctica tècniques d’extinció amb extintors i mànega, tècniques de reanimació cardiopulmonar i tècniques d’actuació davant d’accidents com ennuegaments o desmais.

Estudiants d’Excavacions i Sondatges visiten les instal·lacions de Vilà Vila

Estudiants del CFGM de l'IES Mig Món de Súria a les instal·lacions de Vilà Vila a Sant Joan de Vilatorrada

Aquest divendres 16 de març, estudiants de primer curs del CFGM d’Excavacions i Sondatges de lIES Mig Món de Súria han visitat les instal·lacions de la seu central del Grup Vilà Vila, a Sant Joan de Vilatorrada, on han pogut conèixer de primera mà el funcionament d’una empresa del sector de la construcció i el moviment de terres, amb més de 40 anys de trajectòria.

Visita a les instal·lacions de Vilà Vila de Sant Joan de Vilatorrada dels estudiants de l'IES Mig Món de Súria Visita a les instal·lacions de Vilà Vila de Sant Joan de Vilatorrada dels estudiants de l'IES Mig Món de Súria

La visita ha començat amb una explicació teòrica, a càrrec de Guillem Vilà, sobre el correcte manteniment de les màquines i el posterior condicionament i reciclatge dels residus resultants, com ara olis o filtres.

Posteriorment, els estudiants i els tutors que els acompanyaven han fet un recorregut per les instal·lacions de Vilà Vila, durant el qual han pogut veure diferents tipus de maquinaria i vehicles, conèixer el funcionament del taller mecànic de l’empresa i aprendre els procediments de treball i la importància de respectar la normativa de seguretat.

Pag. 1 de 612345»...Last »